Förvaltningsakademin

En blogg från centrumbildningen Förvaltningsakademin vid Södertörns högskola.

I medborgarnas tjänst: Essäer om förvaltningspolitik Jacobsson, Bengt Södertörns högskola, Institutionen för samhällsvetenskaper, Förvaltningsakademin. 2014 (Svenska)

Abstract [sv]

Är medborgarna verkligen i fokus när staten organiserar sina verksamheter? Hur har nya och förändrade styrformer påverkat skolan? Hur hanterar man att den finansiella revisionen inom statsförvaltningen hämtat mycket av regler från ett näringsliv som i grunden har helt andra uppgifter än de flesta myndigheter? Här presenteras elva essäer med utgångspunkt i uppdragsutbildningen ”Förändring och styrning i staten” som Förvaltningsakademin gav för Riksrevisionen under 2013.

Förvaltningsakademin är en mångvetenskaplig centrumbildning vid Södertörns högskola som bedriver uppdragsutbildning och forskar om statsförvaltning samt verkar för kvalificerade möten mellan forskning och praktik.

Ort, förlag, år, upplaga, sidor

Huddinge: Södertörns högskola , 2014, 1. , s. 163

Serie

Förvaltningsakademin ; 1

Nationell ämneskategori

Statsvetenskap

Bli först att kommentera på “I medborgarnas tjänst: Essäer om förvaltningspolitik Jacobsson, Bengt Södertörns högskola, Institutionen för samhällsvetenskaper, Förvaltningsakademin. 2014 (Svenska)