Hotat biologiskt kulturarv prisas genom nyutgiven bok

 

Boken Åkerbär – Europas godaste bär, skriven av Martin Ragnar, Paulina Rytkönen och konditorn Jan Hedh har fått andra pris i tävlingen Årets måltidslitteratur kategori råvaror, boken har också utsetts att representera Sverige i den prestigefyllda tävlingen Global Gourmand Awards.

Mer om detta hittar ni på nedanstående länk

http://www.sh.se/p3/ext/custom.nsf/news?openagent&key=bok_om_bortglomt_bar_prisas_1513944067027

Av en slump träffade vi en familj i Alaska som ofta plockar åkerbär. Mannen i familjen visar upp sin åkerbärshink och sylt han kokat dagen innan.
Harri Nylund, VD för Lignell & Piispanen visar stolt upp sin åkerbärslikör
Bokens initiativtagare Martin Ragnar står vid spisen och syltar alaskaåkerbär som teamet plockat dagen innan i närheten av Anchorage (Alaska)

På bilden ovan. Två stolta bokförfattare under fältresa i Alaska.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.