Rektorsblogg

Rektorsblogg på Södertörns högskola

Ny på Södertörn

Det här är första posten i den blogg jag tänker driva under min tid som rektor. Jag har använt bloggformatet tidigare och känner att det är ett både enkelt och snabbt verktyg för att lyfta och lufta olika tankar. Det kommer förstås inte att ersätta andra fora och möten, utan komplettera dessa.

I bloggen avser jag att ta upp stort och smått som rör sig både inom och utanför Södertörns högskola. Min plan är att skriva här så ofta jag hinner, gissningsvis mellan en gång i veckan och en gång i månaden.

Jag har nu hunnit vara här i tre månader. Dagarna är fyllda av möten med många olika människor på och utanför Södertörn. Precis som för alla andra som har varit nya på en arbetsplats, så är allt nytt för mig. Det är intensivt, spännande och lärorikt!

Att besöka olika ämnen, avdelningar och grupper är ett sätt för mig att lära känna er som jobbar på högskolan och samtidigt lära mig mer om verksamheten och få koll på aktuella frågor. De senaste dagarna har jag fått närkontakt med bland annat litteraturvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap, miljövetenskap och religionsvetenskap, samt stöd till studenters skrivande och talande i studieverkstan. Mina besök hos olika ämnen, avdelningar och grupper kommer att pågå under hela hösten och kanske en bit in på nästa år.

Just dessa besök är något jag verkligen har sett fram emot ända sedan i februari då jag blev föreslagen som rektor och jag började ställa in mig på att få komma hit. Och ja, det är precis så spännande och roligt som det låter! Jag har mött ett starkt engagemang och känner mig överhuvudtaget väldigt välkommen till högskolan. Jag ska göra mitt bästa för att leva upp till det stora förtroende som det innebär att jag har fått det här jobbet!

Vill du kommentera mina bloggposter eller fråga något så går det naturligtvis bra.


Bli först att kommentera på “Ny på Södertörn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *