Rektorsblogg

Rektorsblogg på Södertörns högskola

Äntligen höst

Nu när en terminsvecka har gått är det som rektor härligt att återigen se hur högskolanfylls med prat, skratt, diskussioner och samtal. Den nyfikenhet, kunskapstörst och det engagemang som är själva kärnan i både forskning och utbildning är det som ger nerv och liv till högskolan och hela vårt campus.

I höst har vi äran att ta emot långt över tusen nya studenter, och säga välkomna tillbaka till ännu fler. Välkommen till dig som vill bli lärare, polis, socionom, arkivarie, journalist, retoriker, historiker, arkeolog, spelkonstruktör, kommunikatör, ekonom – eller vad just du hittat hos oss som motsvarar ditt intresse. Vår uppgift är att utbilda er på allra bästa sätt för den verklighet och den bransch ni kommer att möta när ni är klara här. Vi vet att ni kommer att göra skillnad.

Några nyheter inför hösten främst för dig som student är att Ladok har uppdaterats, vilket gör att du nu själv kan sköta mycket av din egen studieadministration. Därtill har ett nytt system för tentamensanmälan införts. Mer information om hur du använder det systemet finns på Studiewebben. Ytterligare en nyhet är att du som student nu kan använda EduID för att hantera ditt studentkonto. Allt om EduID finns på deras webbplats.

Under det här läsåret kommer vi på högskolan också att behöva börja tänka på våra strategier: Vårt dokument ”Vision, ethos, mål och strategier för Södertörns högskola” gäller för perioden 2015-2019, och det är alltså dags att tänka på vad som är viktigt för oss från år 2020. Här har vi ett tillfälle att prata om och fördjupa de stora frågorna, varför är vi här, vad är vårt uppdrag. Under hösten ska vi ta fram en plan för hur det här ska gå till, och jag hoppas att många sedan kan vara delaktiga i detta under nästa år.

Jag hoppas att sommaren har inneburit tid för återhämtning och vila. Välkommen tillbaka till en ny termin vid Södertörns högskola!


Bli först att kommentera på “Äntligen höst

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *