Blogg / Geo

Geobloggen tar upp aktuell geovetenskaplig forskning och forskningsresultat från institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik vid Södertörns högskola.

Utan er

Idag har det varit en full dag för mikrobiologerna som har haft fullt upp sedan 02:00 natten till idag när den första borrkärnan var på däck. Eftersom de jobbar med bakterier och virus som ju är jättesmå så måste man vara jätterenlig när man tar ut sina prover, något som inte alltid är så lätt när man jobbar med gyttja och lera. Men de är på sitt sätt ganska gulliga med sina blåa kirurghandskar och små sprutor som de suger upp sedimenten i. Känns onekligen som lite annorlunda geologisk forskning för mig som är van vid hink och spade, typ.

För mig är bakterievärlden en gåta och för de elaka bakterier och virus som bosätter sig i min hals och näsa med jämna mellanrum känner jag nog allt att jag klarar mig bra utan er.

Jag undrar för övrigt om inte någon försöker göra sig lite lustig över mikrobiologernas noggranna renlighet. I alla fall om man skall döma av dagens bild som jag tog bara för någon timme sedan.

011b_blogg

Bli först att kommentera på “Utan er

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *