Blogg / Geo

Geobloggen tar upp aktuell geovetenskaplig forskning och forskningsresultat från institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik vid Södertörns högskola.

Sverige är fantastiskt

Under morgonen anlände vi med hjälp av lots till vår första borrplats i Ångermanälven efter en natt på Bottenhavet (utan telefonkontakt därav inget blogginlägg i går). Väl på plats etablerades det första borrhålet och nu, klockan 22.00, har vi nått ned till 24 meter under älvbotten. Lite av en besvikelse är att sedimentet nu inte längre är den varviga lera vi sökte utan en mer homogen silt. Vi kommer dock att fortsätta ned ett antal meter ytterligare för att försäkra oss om att det inte bara är ett lager av silt och att det finns mer av den varviga leran under detta lager.

Naturen här runt omkring är storslagen och mina utländska kollegor är hänförda över hur vackert det är. För några av dem är detta nog också lite exotiskt. Kanske de skulle få smaka på en lokal delikatess, typ surströmming, för att verkligen få ta del av det exotiska.

008_blogg

Bli först att kommentera på “Sverige är fantastiskt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *