Blogg / Geo

Geobloggen tar upp aktuell geovetenskaplig forskning och forskningsresultat från institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik vid Södertörns högskola.

Öppna Landskap

Nu gör vi det alldra sista på denna expeditions ”offshore” del vilket betyder att vi i den vetenskapliga delen av besättningen inte kommer att träffas igen förrän vi möts i Bremen för att öppna kärnorna. För min del innebär det att under morgondagen kommer jag att resa från Kiel till Hamburg för att framåt kvällen ta ett flyg hem till Stockholm. Detta kommer också att betyda att jag inte kommer att blogga lika regelbundet som hittills innan Bremen övningen som kommer att starta 22 januari och vara, i värsta fall, fyra veckor. Där kommer vi att mötas igen för att öppna kärnorna och för första gången verkligen få se vad vi verkligen har fått för sediment i våra borrkärnor. Riktig liten julafton för oss alltså.

Dagens bild föreställer den vanligaste vyn på min dator under de gångna veckorna till sjöss.

Den observante läsaren av bloggen har kanske också noterat att det sedan vi gick upp i Ångermanälven den 5 oktober har funnits ett tema eller kanske en röd tråd i mina rubriker. Kommit på det redan? Om inte så kommer nu den sista ledtråden och då borde det vara ganska enkelt. Nu har jag fått nog av sjön för att tag och vill istället vistas i öppna landskap. Kommit på det nu då om inte så får Ni grunna på det till jag är åter med bloggen i mitten på januari. Till dess, ha det bra och hör gärna av Er om det är något som Ni vill veta mer om. Jag svarar så gärna. Over and out!

screenshot_2

Bli först att kommentera på “Öppna Landskap

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *