Blogg / Geo

Geobloggen tar upp aktuell geovetenskaplig forskning och forskningsresultat från institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik vid Södertörns högskola.

Nu sitter vi i skiten

Idag har det hänt grejor, från lunch idag har vi provtagit sand och sand och sand och mera sand. Måste säga att det är något alldeles särskilt med sand som hämtas upp från sådär 225 meter under havsbotten. Det är ingen vanlig sandlådssand det utan en mycket exklusiv sand med inslag av gamla fossila snäck- och musselskal. Det Ni!

Skämt åsido så har vi här i Kattegatt fått riktigt bra prover hela vägen från havsbotten ned till 235 meter under botten där borren just nu sitter fast i, just det, sand (alltså skiten). När den kommer loss kommer vi att flytta 20 meter och börjar på ett nytt hål för mikrobiologerna. Eftersom det då inte kommer att ske särskilt mycket att göra för oss före lunch i morgon är det många timmar av skön sömn för mig innan dess.

Dagens bild är från bokmässan i Göteborg. Varför då kan man ju undra men det var faktiskt så att jag via telefon hade en presentation på forskartorget där av vårt borrprojekt under eftermiddagen. Onekligen lite annorlunda att göra en presentation via telefon men det hela avlöpte bra tycker jag och hoppa att publiken där också tyckte det. Fick faktiskt en inbjuda på stående fot i dag om att delta nästa år också så jag får se till att närvara själv då med färska resultat från vårt borrprojekt.

001_blogg

Foto: Eleonor Björkman

 

Bli först att kommentera på “Nu sitter vi i skiten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *