Blogg / Geo

Geobloggen tar upp aktuell geovetenskaplig forskning och forskningsresultat från institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik vid Södertörns högskola.

Nu låter vi solen gå ned över Kattegatt

Under dagen har borrningarna för mikrobiologernas räkning fortgått och de bör bli klara under natten när man nått ned till 100 meter under havsbotten. Sedan återtår bara att logga borrhålet d.v.s. att genom att sänka ned olika mätverktyg mäta hur bl.a. ljudhastigheten och det elektriska motståndet varierar med djupet och de olika jordarterna i borrhålet. När detta är avslutat ger vi oss härifrån mot Hanöbukten inne i egentliga Östersjön. Det kan vara så att vi måste smyga lite i grundaste delen av Öresund för det lär vara riktigt blåsigt väder på gång.

Vad kan passa bättre som dagens bild än en sista solnedgång (för denna gång) över Kattegatt. Den här gången faktiskt tagen av mig som, till skillnad från vår kapten som stod för den förra och ju har finfin utsikt från bryggan, så får jag nöja mig med att kika ut från en ventil (OK, lite överdrift där kanske, tyckte det var en kul inramning).

045_blogg

Bli först att kommentera på “Nu låter vi solen gå ned över Kattegatt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *