Blogg / Geo

Geobloggen tar upp aktuell geovetenskaplig forskning och forskningsresultat från institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik vid Södertörns högskola.

Nu börjar det närma sig upplösningen

I borrkärnan från Kattegat jobbar vi oss sakta men säkert ned mot 200 meter under havsbotten där de hett efterlängtade möjliga Eem sedimenten kan finnas. Spännande att se om min gissning baserade mer på geologisk intuition (alltså gissning) än på faktiska data (nja några data fanns det faktiskt som underlag för min gissning) stämmer. Vad mina kollegor missar är att det 200 meter borrkärna som finns ovanför och som vi redan öppnat och provtagit drygt 150 meter av är minst lika spännande så de av forskarna som bett om prov var 20 cm i hela borrkärnan kommer att ha en fascinerande historia att berätta när deras analyser är klara.

När jag säger att vi öppnar och provtar borrkärnan är det faktiskt en sanning med modifikation eftersom det mest är min kollegor som får jobba med sedimentet medan jag sitter dagarna i ända och skriver rapporter och läser vad andra har skrivit. Men jag kan ju smita ifrån då och då för att titta och känna på sedimenten. Det är ju faktiskt det jag gillar bäst.

Som den egoist jag är bjuder jag idag på en bild av mig själv. Det är ett snabbt taget foto som våra engelska kollegor kallar ”mug shot”. Just den här bilden är tagen av vår IT-tjej Mary. Om jag ser lite ”mellow” så beror det säkert på att jag längtar efter lite sediment 😉

ThomasA

 

Bli först att kommentera på “Nu börjar det närma sig upplösningen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *