Blogg / Geo

Geobloggen tar upp aktuell geovetenskaplig forskning och forskningsresultat från institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik vid Södertörns högskola.

Mitt ansikte

Vi ligger kvar vid Landsortsdjupet och är nu inne på vårt fjärde borrhål här och det börjar ärligt talat bli ganska tråkigt. Jag menar hur många gånger är det spännande att se samma typ av gyttja och lera passera revy för att bli bedömd på samma sätt och vederbörligen inlagd i databasen. Forskning kan vara ganska långtråkigt och allt som jag får se är sedimentet i transparant plaströr också en halv deciliter från längst fram i provtagaren.

För övrigt har jag skickat ett e-post till Annie Lööf och bett departementet försöka snabba på ett beslut att vi skall få flytta en av våra borrpunkter 970 meter längre norrut för att undvika ett elakt grusskikt som vi riskerar att fastna med borren i på vår väg ned till den underliggande moränen. Tillståndsprocessen tar normalt ett par veckor så det är antagligen bara att hoppas på ett smärre byråkratiskt under.

Dagen bild visar ett av våra prov i sitt genomskinliga plaströr men den stora frågan är hur det kan komma sig att en röd Lamborghini speglar sig i röret. Fanns ingen sådan på däck vad jag kan minnas 😉

009

 

 

 

 

Bli först att kommentera på “Mitt ansikte

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *