Blogg / Geo

Geobloggen tar upp aktuell geovetenskaplig forskning och forskningsresultat från institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik vid Södertörns högskola.

Lycklig, lycklig

Det är just vad jag är nu eftersom det borrhål vi nu borrar är det sista på denna expedition och hur kul och spännande det än har varit så längtar man utan tvekan hem riktigt ordentligt nu. Vi har trots allt varit ombord sedan den 12 september och det känns vääääldigt länge sedan vi klev ombord. Men nu sluts cirkeln och vi är tillbaka i Lilla Bält där det hela startade. Då trodde vi att vi skulle ha svårt att hinna med alla våra borrpunkter men det har vi faktiskt lyckats med och dessutom borrat så djup som planerat utom i Landsortsdjupet där vi saknade tillstånd från svenska myndigheter att flytta punkten c. 950 meter: Vi har för övrigt fortfarande sett inte röken av tillstymmelse till tillstånd eller någon reaktion över huvudtaget från departementet.

Nu när detta är den näst sista bloggen från Greatship Manisha så vet jag med mig att jag är skyldig er en bild som aldrig blev uppladdad och visade hur vår kollegor som tar emot borrkärnorna, core curators, och förser oss med en liten bit från spetsen på borren förmodligen drev lite med oss. Hoppas att det bara var vid detta tillfälle annars finns kanske beskrivningar av konstiga sedimentformationer från oss som egentligen bara är, mer eller mindre, konstnärliga installationer. Hemska tanke!

Men skit i det nu för nu är jag alldeles snart på väg hem och är lycklig, lycklig!

011 blogg

Bli först att kommentera på “Lycklig, lycklig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *