Blogg / Geo

Geobloggen tar upp aktuell geovetenskaplig forskning och forskningsresultat från institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik vid Södertörns högskola.

Hur lång är en tyst minut?

Mitt i stormen under gårdagskvällen kom ett mycket tråkig meddelande via tidningen Rollings Stone´s webbsida, Lou Reed hade gått bort. Han blev 71 år och hans betydelse för den moderna rockmusiken kan inte överdrivas. När jag berättade det för några av mina kollegor här på fartyget så såg de ut som frågetecken utom en som undrade om Lou Reed var med ombord och i så fall vem det var.

Hjälp, ta mig från planeten Uranus och dessa ufos, jag vill hem till Jorden!

Själv lyssnade jag på Rock and Roll Heart och satt sedan tyst säkert mycket längre än en minut och mindes Konserthuset 14 maj 1974, en av de bästa konserter jag någonsin varit på.

Trodde att det blåst över i natt min det var hur fel som helst för mitt på dagen idag kom den värsta stormby jag någonsin varit med om på sjön. Vi tappade positioneringen och fartyget gled av borrpunkten med påföljd att vi inte han få upp borrträngen tillräckligt fort ur havsbotten. Lyckligtvis böjde vi bara ett rör men det hade kunnat bli mycket värre om inte borrarna varit så skickliga.

Bilden kommer inte att göra blåsten och sjön rättvisa men för den som vet hur mycket det blåser när vindstyrkan i byarna är närmast 50 m/s och medelvinden ligger på 30 m/s förstår hur vi hade det i några timmar. Som tur var hann det inte bygga upp ordentligt med sjö utan fartyget gungade påfallande lite trots allt.

051_blogg

Bli först att kommentera på “Hur lång är en tyst minut?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *