Blogg / Geo

Geobloggen tar upp aktuell geovetenskaplig forskning och forskningsresultat från institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik vid Södertörns högskola.

Finns Eem här?

 

Nu har vi nått ned till 144 meter under havsbotten och hittills har vi bara fått omväxlande lera, silt, sand och grus i våra borrkärnor de senaste 50 meterna. Om loggningen av det elektriska motståndet i parallellborrhålet är riktig skall det bara vara några få meter kvar till vi träffar på den vi vill undersöka, sediemneten från Eem. Mitt skift är slut sedan en timme men jag kan inte gå och lägga mig nu utan festar loss på lite jordnötter och en Seven Up, det är ju ändå lördag natt. Om någon eller några timma måste jag bestämma om vi skall stanna här och borra ett parallell hål för att få större provmängder eller lämna för att ge oss iväg till nästa borrpaltas i Kattegatt sydost om Anholt.

Idag hade vi besök av dansk TV som i första han skulle intervjua Bo men även jag blev intervjuad men framför allt tyckte tydligen deras fotograf att det var väldigt roligt att man tuggar på leran för att avgöra om den innehåller någon silt. Och detta trots att jag talade om för honom att det är som vinprovning, man spottar ut efteråt.

P1050774_blogg

 

 

 

Bli först att kommentera på “Finns Eem här?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *