Blogg / Geo

Geobloggen tar upp aktuell geovetenskaplig forskning och forskningsresultat från institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik vid Södertörns högskola.

Det rullar på

Jobbet med borrkärnorna rullar på och inte mycket nytt finns att berätta. Vi har avslutat arbetet med materialet från Lilla Bält, och Kattegatt för att sedan igår (jodå vi jobbar både på lördagar och söndagar) påbörja jobbet med borrkärnorna från Ångermanälven. Ångermanälven är förövrigt att ord som engelskspråkiga överlag verkat att ha oerhört svårt för att uttala. Lite komiskt faktiskt när man hör hur, något som för oss inte är någon match alls, uttalas om man inte har svenska som förstaspråk. När de sedan vill veta vad namnet egentligen betyder är det jag som får problem ”Regret-man-river”! Lite ”fox-bone-ventilator” (rävbensspjäll) över det hela.

Blir avslutningsvis några Bremenbilder varav en första visar ett kreativt (nåja) sätt att trave en hög med tegelstenar. För Er som inte ser det kan jag berätta att i detta fall blev tegelhögen en elefant.

006_blogg (3)

Nästa bild är lättare, det är ett stop med bärs på Bremer Ratskeller. Ellen i bakgrunden agerande en glad skala. Tur att hon är med, allting blir liksom lite lättare då.

020_blogg (2)

Bli först att kommentera på “Det rullar på

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *