Blogg / Geo

Geobloggen tar upp aktuell geovetenskaplig forskning och forskningsresultat från institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik vid Södertörns högskola.

Det börjar närma sig slutet

Så var alla drygt 1600 meter borrkärna öppnade och det återstår bara lite kompletterade provtagning i redan öppnade kärnor. Ja, också så klart en förfärlig massa rapportskrivande för alla inblandade forskare och för mig och min co-chief kollega Bo att läsa.

I förra veckan hade vi på torsdagen en presskonferens med ett 15-tal uteslutande tyska journalister närvarande. Eftersom de intervjuade mig på engelska och sedan rapporterade på tyska så har jag ingen aning om hur jag citerades. Ännu har dock ingen av mina tyska kollegor tittat konstigt (ja, inte konstigare än vanligt) på mig eller sagt upp bekantskapen så jag antar att det gick hyfsat.

Från Södertörns högskola gick detta pressmeddelande ut:

http://www.mynewsdesk.com/se/sodertorns_hogskola/pressreleases/borrkaernorna-som-ska-kartlaegga-oestersjoens-miljoeutveckling-oeppnade-961420

Enligt uppgift skall flera media i södra Sverige ha nappat på nyheten och jag blev telefonintervjuad av P4 Blekinge och P4 Göteborg men jag har ännu inte hunnit lyssna på hur det låter.

Nu finns det ju andra saker här i livet än sedimentkärnor och en av de stora frågor som upptar mig just nu är vad fan är kranen och tratten gör högt uppe på väggen ovanför tvättmaskinerna på vårt hotell. Om någon har en förklaring på tyska VVS-arbeten så kom gärna med en logisk förklaring.

004_blogg 2

Närbild!

003 blogg

Avslutningsvis en bild från den gamla delen av Bremen som jag tycker låter kan ana att det inte långt till att grönskan börjar spira, eller så är det kanske bara jag som börjar se slutet på vår vistelse här. Hur som helst kvarnen (som nu är ett fik) är riktigt fin tycker jag.

011 blogg 2

Bli först att kommentera på “Det börjar närma sig slutet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *