Blogg / Geo

Geobloggen tar upp aktuell geovetenskaplig forskning och forskningsresultat från institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik vid Södertörns högskola.

Den kalla vinden

I natt har det blåst riktigt ordentligt (medlvind 15m/s och upp mot 20 i byarna) men jag sov som vanligt. Det gjorde nu inte en del andra förrän de tagit sjösjukepiller men då är de å andra sidan däckade i bortåt åtta timmar. Självklart fick vi sluta borra eftersom rören, borrsträngen, som går från fartyget ned till havsbotten och som vår provtagare går upp och ned i böjer så mycket när fartyget rör sig i vinden att provtagaren riskerar att klämmas fast. Vi gjorde ett par försök men det var inte förrän nu på kvällen som det lugnat sig så mycket att vi kunde fortsätta med borrningen.

Eftersom det var stjärnklart så blev det riktigt kallt i den kalla vinden som fortfarande var ganska kraftig. Som bildbevis på hur klart det var bjuder jag på en fullmåne (tror jag) över Östersjön sedd från Landsortsdjupet som vi med största sannolikhet lämnar i morgon eftersom vi inte fått något tillstånd att flytta borrpunkten 970 meter. Känns inte helt sannolikt att svensk byråkrati jobbar på helger så nästa borrning kommer att bli i Hanöbukten.

 

032_blogg

Bli först att kommentera på “Den kalla vinden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *